Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı başkanlığında düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından Keşan’da saha tatbikatı yapıldı. Kocadere Göleti’nde gerçekleştirilen tatbikatta, suya gömülen bir araçtaki vatandaşlara müdahale senaryosu canlandırıldı.
Bölge düzeyinde müdahale kapasitesini ölçmek amacıyla düzenlenen Sel-Taşkın Tatbikatı, Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden yapılan üst düzey toplantıyla başladı. Keşan Kaymakamı Aziz Mercan, Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan ve ilgili kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda, kurumlar arası koordinasyonun hızı ve görev dağılımları titizlikle incelendi.
KOCADERE GÖLETİ’NDE ZORLU MÜDAHALE
Toplantının ardından saha aşamasına geçildi. Senaryo gereği Kocadere Göleti’ne bir aracın düştüğü ve içerisinde vatandaşların mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekipler harekete geçti:
İlgili arama kurtarma birimleri gölet çevresinde güvenlik önlemi alarak suya girerek hızlı müdahalede bulunan ekipler, eks operasyonu kapsamında da araç içerisindeki iki vatandaşımız, senaryo gereği “eks” (hayatını kaybetmiş) olarak sudan çıkarıldı ve kıyıda bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildi.
Yetkililer, afetlere karşı hazırlıklı, koordineli ve güçlü bir müdahale sistemi oluşturmak adına kurumlar arası iş birliğinin kesintisiz süreceğini vurguladı.



